Pruulikoda

IMG_3645Juba aastasadu tagasi pruuliti Purtses õlut ja oli ka oma viinavabrik. Keskajal oli ju ikkagi õlu see millega toit allaloputati. Ajaloolised faktid on küll üsna hägused, kuid arvatavast rajati mõisale oma viinavabrik ja pruulikoda 1622. aastal. Tollel ajal kuulus mõis Rootsi suuraadlik Heinrich Fleming´ile.

2016. sügisest on taas Purtse kindluse juures olevas sepikojas käsitööõlle pruulikoda. Kuna pruulikojas toimub tootmine, siis kindluse restoranis on võimalik erinevaid pruule degusteerida ja ka õlut kaasa osta. Gruppidele ettetellimisel korraldatakse õlledegustatsioone, samuti on võimalik nautida spetsiaalseid õllemenüüsid, räägitakse õllejutte.

Mis on üldse käsitööõlu?
Ega kindlat ja seda ainumast definitsiooni ei olegi. Mõne jaoks on see õlu, mis on valmistatud väikses ja iseseisvas pruulikojas. Meie jaoks on aga oluline õlle kvaliteet ja lugu selle taga.

Kästitööõlle valmistajateks on enamasti õlle-entusiastid. Erinevatele maitsemeeltele sobimiseks on ühendatud pruulimise traditsioonid ning kõrge kvaliteediga koostisosad.

Kästitööõlled ei ole mõeldud masstootmiseks ega massiliseks tarbimiseks. Tegu on andekate meistrite saavutustega ning katkematu otsinguga, et erutada tarbija maitsemeeli. #craftbeer

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Rohkem informatsiooni Purtse Pruulikojast leiate www.purtsepruulikoda.ee või Facebookist.